ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

(Άρθρο 20 κεφ. Β του Ν.4251/14)  

  • Τέσσερις (4) πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου, (διαστάσεων 4Χ6 cm, χωρίς πλαίσιο) και σε οπτικό δίσκο (CD).
  • Φωτοαντίγραφο όλων των σελίδων ισχύοντος διαβατηρίου.
  • Αποδεικτικά νόμιμης Εισόδου και Παραμονής στη χώρα όπως:

Εθνική θεώρηση Εισόδου ή Προηγούμενο Τίτλο Διαμονής.

  • Ηλεκτρονικό παράβολο ποσού αξίας 2000 € (Κωδικός 2112) (για 5 έτη).
  • Τέλος κόστους της κάρτας αυτοτελούς εγγράφου-(Κωδικός 2119), αξίας 16 Ευρώ.
  • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για την απόδειξη της πλήρωσης της συγκεκριμένης προϋπόθεσης, γίνονται δεκτά:

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας ιδιωτικού φορέα ασφάλισης, διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους, μαζί με την απόδειξη πληρωμής του με το σύνολο των καλύψεων όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία (Υπ’ αρίθμ. Πρωτ: οικ. 53821/2014 από 21.10.2014 Κ.Υ.Α) ή Ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν συναφθεί στην αλλοδαπή, νομίμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα, εφόσον ρητά αναφέρουν ότι καλύπτουν τον ενδιαφερόμενο για όσο διάστημα διαμένει στην Ελλάδα

  • Συμβόλαιο αγοράς επί του οποίου αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι, << το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου, δεν τελεί υπό όρους και αιρέσεις, το σύνολο του τιμήματος ανέρχεται σε ποσό ….. το οποίο καταβλήθηκε ολοσχερώς με δίγραμμη τραπεζική επιταγή σε λογαριασμό πληρωμών του δικαιούχου που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα ή με μεταφορά πίστωσης, κατά τον ορισμό 24 του άρθρου 4 του Ν. 4537/2018 (Α’ 84), σε λογαριασμό πληρωμών του δικαιούχου που τηρείται σε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, κατά τον ορισμό 11 του άρθρου 4 του Ν. 4537/2018, ο οποίος λειτουργεί στην Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι, θα πρέπει να δηλώνονται υπευθύνως από τους συμβαλλόμενους ενώπιον του συντάσσοντος το συμβόλαιο συμβολαιογράφου και να αναγράφονται σε αυτό, ΌΛΑ τα ειδικότερα

στοιχεία διενέργειας της πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των συμβαλλομένων, του τρόπου πληρωμής και των σχετικών λογαριασμών πληρωμών χρέωσης του πληρωτή και πίστωσης του δικαιούχου (εδ. 2 περ. 2 του άρθρου 3 Ν. 4587/2018).

  • Βεβαίωση Συμβολαιογράφου (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 38 παρ. 2 του Ν.4686/2020)
  • Πιστοποιητικό μεταγραφής του συμβολαίου από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
  • Πιστοποιητικό υποθηκοφυλακείου ή κτηματολογικού γραφείου από το οποίο να προκύπτει η μη ύπαρξη βαρών.
  • Επίσημο δημόσιο έγγραφο επίσημα επικυρωμένο και μεταφρασμένο από το οποίο να προκύπτει σαφώς ο τόπος γέννησης. Στη μετάφραση θα πρέπει ο τόπος γέννησης να αναγράφεται ΚΑΙ με λατινικούς χαρακτήρες. (Προσκομίζεται μόνο σε περίπτωση που δεν αποτυπώνεται στο διαβατήριο η πόλη γέννησης με λατινικούς χαρακτήρες)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ