ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ. Δημήτρη Κατσαρό, πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μεγανησίου, Γεράσιμος Κατωπόδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Νίκο Σολδάτο. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία  της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. και του Δήμου Μεγανησίου, με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την επίσκεψη, τόνισε ότι ο φορέας θα σταθεί αρωγός στις αναπτυξιακές προσπάθειες του Δήμου Μεγανησίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα προικισμένος στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε, την περασμένη Παρασκευή, πρώτη μέρα της Άνοιξης, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ Δημήτρη Κατσαρό, όταν σαράντα μαθητές της Δευτέρας και της Έκτης τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, συνοδευόμενα από τη μουσικό και υπεύθυνη της δράσης Πέπη Σουβαλιώτη και τις δασκάλες τους, «εισέβαλαν» στο γραφείο του και του είπαν τα Κάλαντα της Άνοιξης. Ο κ. Κατσαρός ευχαρίστησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε λαμπρό μέλλον.
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ Δημήτρη Κατσαρό πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, η Έπαρχος Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδέλη.  Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη στήριξη των υπηρεσιακών δομών του νησιού, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, στην περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων-ενεργειών που συμβάλλουν στον αειφορικό τουρισμό, μέσα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε, τέλος, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα σταθεί αρωγός στο σύνολο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των νησιών του Ιονίου.  
«Τοπική Αυτοδιοίκηση - Πολιτικός Σχεδιασμός Έκτακτης Ανάγκης-Εμπλεκόμενοι Φορείς» ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, από το Αυτοτελές Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δρ Δημήτρης Κατσαρός, ενώ ομιλητές ήταν ο Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ Δρ Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΣΕΑ του υπουργείου Εσωτερικών Δρ Παναγιώτης Ζαρίφης, ο προϊστάμενος της Β’ Δ/νσης Υπηρεσίας ΠΣΕΑ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αντισυνταγματάρχης Διαμαντής Τζιτζιρίδης, ο προϊστάμενος του Τμήματος ΠΣΕΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Αντώνιος Δημητρίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α6 (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ-ΠΣΣ) του ΓΕΕΘΑ, Σμήναρχος (ΕΑ) Σταμάτιος Αστράς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Πυραγός Γ.Κ. Δημήτριος Γιωτσόπουλος, η Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αναστασία Κουμούση και ο χειριστής θεμάτων ΠΣΕΑ της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/σης Δυτικής Αχαΐας, Υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος Κοντογεωργακόπουλος. Διοργανωτής και ομιλήτρια στην ημερίδα ήταν η προϊστάμενη ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Α.Δ.Π.Δ.Ε&Ι. Πηνελόπη Μωυσιάδου.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου στην Κέρκυρα, έκοψε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δρ Δημήτρης Κατσαρός, παρουσία  του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη, του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Στέφανου Πενηντάρχου Πουλημένου, του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη, του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι, Νικολάου Παπαθεοδώρου, προϊσταμένων και υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το νέο έτος, με την ενίσχυση του ρόλου του κρατικού φορέα και τη συμβολή του στην εξωστρέφεια και τις καινοτόμες πρακτικές στη δημόσια διοίκηση. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους προϊσταμένους και υπαλλήλους των υπηρεσιών για τη συνέπειά τους στο σημαντικό έργο που επιτελούν, και τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και υγεία.  
Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Δρ Δημήτρης Κατσαρός,  όπου είχε συνάντηση, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των δύο φορέων και δρομολογήθηκαν δράσεις που θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Κατσαρός, αναφέρθηκε στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται για την Αυτοδιοίκηση το νέο έτος καθώς και στην ενίσχυση των δράσεων που αποτελούν κομβικό σημείο στο αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επιπλέον δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, θα συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην υποστήριξη των δράσεων της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών των νησιών του Ιονίου.    
Σελίδα 1 από 14