ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

(άρθρο 12 του Ν.4251/2014)

Κάθε εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό, με βάση τις θέσεις εργασίας, καταθέτει αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, στην οποία θα αναγράφονται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, τα στοιχεία και η ιθαγένεια των προς απασχόληση Υ.Τ.Χ., η ειδικότητα και το χρονικό διάστημα απασχόλησης τους.

Μαζί με την αίτηση καταθέτει: 

α)  Έγκυρη σύμβαση εργασίας, (εις τριπλούν) υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με γνήσιο της υπογραφής,  για ένα τουλάχιστον έτος (1 έτος) στην οποία αναφέρονται το είδος της απασχόλησης, η διάρκεια, και η αμοιβή του εργαζόμενου, η οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερη από τις αποδοχές ανειδίκευτου εργαζόμενου.

β)  Αντίγραφο δήλωσης  φορολογίας φυσικού  προσώπου, συνοδευόμενο από υπεύθυνη του ν.1599/1986 προς το φορέα που απευθύνεται, στην οποία βεβαιώνεται η ακρίβεια των  δηλούμενων στοιχείων, από την οποία να προκύπτει  η δυνατότητα του εργοδότη να καταβάλει τις μηνιαίες αποδοχές όπως αυτές ορίζονται στη σύμβαση εργασίας.

γ)  Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιχείρηση η αίτηση συνοδεύεται και από στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η συνάφεια της ειδικότητας του Π.Τ.Χ. με το αντικείμενο της επιχείρησης.

δ)  Αποδεικτικό καταβολής τέλους, διακόσια  ευρώ (200) - ηλεκτρονικό παράβολο -κωδ. 2114 για κάθε πολίτη Υ.Τ.Χ. που θέλει να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται.

ε) Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας του Εργοδότη

στ) Φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου του Υ.Τ.Χ.

 

Όταν  πρόκειται για αγροτική οικονομία

ζ)  Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή εκτροφής ζωών  (άρθρο 9 του Ν.3877/2010) του προηγούμενου ημερ/κού έτους.

η) Πράξη αντιστοιχίας καλλιεργούμενης έκτασης ή αριθμού ζώων ανά εργαζόμενο, για την μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ελέγχων Νομού Αχαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.