Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 22:04

Drones με οπτικο-θερμικές κάμερες για την προστασία της Στροφυλιάς

Το σύστημα πρόωρης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών, καθώς και μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς με χρήση  μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θερμικών / οπτικών καμερών παρουσίασαν, χθες, στο Δημαρχείο της Κ. Αχαΐας, οι Βασίλης Μουλιανίτης και Γιώργος Πατεράκης της Ερευνητικής Ομάδας Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στόχος του έργου SFEDA - "Σύστημα Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την Έγκαιρη Ανίχνευση και Αξιολόγηση Δασικών Πυρκαγιών στη Περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου", που εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG  Balkan-Mediterranean  2014-2020», είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Κατσαρός, ο Συντονιστής της Ομάδας του Έργου Παν. Σμηλιωτόπουλος και ο διευθυντής Πληροφορικής Στέφανος Μίχος, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιοχής καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος