Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 13:13

Ομιλητής στο 12ο REGIONAL GROWTH CONFERENCE ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε&Ι.

 Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν πολλαπλασιαστής ανθεκτικότητας και βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης. -  Ο ρόλος των ΟΤΑ στην χάραξη και εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης, τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών και δικτύων και τη διαχείριση φυσικών πόρων», συμμετείχε, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Δρ Δημήτρης Κατσαρός, στο πλαίσιο του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης, που διοργάνωσε η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Κατσαρός, ανέλυσε το ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως βασικό πυλώνα του κράτους, για την προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και τον εποπτικό χαρακτήρα της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, σε ότι αφορά στην αδειοδότηση των αναπτυξιακών έργων των Περιφερειών και των Δήμων.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας στη συνέργεια όλων των φορέων για τον κοινό στόχο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των έργων και των δράσεων του ΕΣΠΑ, με έμφαση στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα.