ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ

(άρθρο 14 του Ν.4251/2014)

Κάθε εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει αλιεργάτες, με βάση τις θέσεις εργασίας, καταθέτει αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία εδρεύει στο Νομό, όπου είναι εγκαταστημένη η επιχείρηση του ή στην έδρα του νηολογίου του σκάφους του, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, τα στοιχεία και η ιθαγένεια των προς απασχόληση Υ.Τ.Χ. και το χρονικό διάστημα απασχόλησης τους.

Μαζί με την αίτηση καταθέτει:

α) Αποδεικτικό καταβολής τέλους, εκατόν πενήντα ευρώ (150),  κωδ. 2115 για κάθε πολίτη τρίτης χώρας, στο όνομα του αιτούντος εργοδότη,  το οποίο εισπράττεται  υπέρ δημοσίου και δεν επιστρέφεται.

β) Πίνακα με τα στοιχεία των Υ.Τ.Χ. στα οποία θα περιλαμβάνονται η Ιθαγένεια, το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός, η ημερομηνία γέννησης και ο αριθμός διαβατηρίου.

γ) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη ότι θα προσλάβει τον/τους εργαζόμενο/ους και ότι θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες σε περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 80, παρ. 3, του Ν.3386/2005.

δ) Σύμβαση εργασίας (εις τριπλούν) υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με γνήσιο της υπογραφής, για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, στην οποία αναφέρονται οι όροι εργασίας, το χρονικό διάστημα απασχόλησης και η αμοιβή του εργαζόμενου.

ε) Βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής αρχής, από την οποία θα προκύπτει η έδρα του νηολογίου, το επιτρεπόμενο όριο ατόμων που μπορεί να επιβιβασθεί στο σκάφος και ότι το σκάφος δεν είναι παροπλισμένο ή αργούν.