Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 18:34

Ανάρτηση δασικού χάρτη περιοχής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.

Από την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, ανακοινώνεται ότι με την ταυτάριθμη 12485/22-01-2021 (ΑΔΑ : 9ΞΙΧΟΡ1Φ-ΟΔΣ) απόφασή μας, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. "Ελληνικό Κτηματολόγιο" (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Home_Page.aspx), ο δασικός χάρτης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ''Ελληνικό Κτηματολόγιο'', μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού, με την συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική εκατόν πέντε (105) ημερών, η οποία αρχίζει την 05-02-2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 20-05-2021 ημέρα Πέμπτη.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία nαρεκτείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 09-06-2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί τής αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή O.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη [δασικός χάρτης περιοχής δημοτικής κοινότητας Ναυπλιέων και τοπικής κοινότητας Αρίας, δημοτικής ενότητας Ναυπλιέων, δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος κυρώθηκε μερικώς με την αριθ.320509/21-12-2017 (ΑΔΑ: Ψ4Η7OΡ1Φ-ΦΩΘ) Απόφαση μερική κύρωσης (ΦΕΚ 52/Β'/14-02-2018)], αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμεvου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλωv σφαλμάτων.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) της Δ/νσης Δασών Αργολίδας,

  • Στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) της Δ/νσης Δασών Αργολίδας, που βρίσκεται στην έδρα της Δ/νσης Δασών Αργολίδας (Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων), Μιχ. Ιατρού 21, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο, τηλέφωνο: 27520-28226, 27520-26745, δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) του Δασονομείου Άργους, που βρίσκεται στην κ.Άργους, του Δήμου Άργους - Μυκηνών, Καποδιστρίου 4, Τ.Κ. 212 32, Αργος, τηλέφωνο : 27510-67537, δ/νση ηλ.ταχυδρομείου (email): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) του Δασονομείου Κρανιδίου, που βρίσκεται στην κ. Κρανιδίου, του Δήμου Ερμιονίδας, Αγ.Αναργύρων 8, Τ.Κ. 213 00, Κρανίδι, τηλέφωνο: 27540-21441, δ/νση ηλ.ταχυδρομείου (email): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

κατά τις ώρες 08.00 n.μ. έως 14.00 μ.μ., κατόπιν ραντεβού σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προστασίας τηςδημόσιας υγείας, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων

 

Η απόφαση "Ανάρτηση δασικού χάρτη περιοχής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του" είναι διαθέσιμη πατώντας εδώ