Βιογραφικό Σημείωμα Δημήτρης Κατσαρός

Ο Δημήτρης Κατσαρός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. από όπου στη συνέχεια έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα.

Επιπλέον είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (ΜSc), με ειδίκευση στην “Οικολογική Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος” από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και στις “Γεωλογικές διεργασίες στη λιθόσφαιρα” από το Γεωλογικό Τμήμα του ιδίου Ιδρύματος.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει θητεύσει ως στέλεχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης – ΕΕΤΑΑ, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αχαΐας, Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ κ.α. ), στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου) και σε Οργανισμούς προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Ελληνικό κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων –ΕΚΒΥ, κ.α.).

Θήτευσε ως Πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφυλιάς ΝΠΙΔ του ΥΠΕΚΑ κατά την τριετία 2006-2009.

Εργάστηκε ως στέλεχος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης καθώς και στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Έχει επίσης διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΚΔΔΑ.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατέχοντας τη θέση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας του φορέα .

Έχει μεγάλη μελετητική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και στην ανάλυση κινδύνων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έχοντας διατελέσει συντονιστής σημαντικών πιλοτικών διακρατικών έργων του φορέα.

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, με δημοσιευμένες εργασίες του σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους και με ανακοινώσεις του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε επί σειρά ετών αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και μέλος του Κοινού Πειθαρχικού Συμβουλίου Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και φορέων του ΥΠΕΣ.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Βασιλική Παναγοπούλου και έχουν δύο γιούς.