Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 12:27

Στα Χανιά για την κήρυξη της περιοχής Αγίας Κυριακής- Σπηλαίων- Μεταμόρφωσης και Καστέλλου ως Προστατευόμενο Τοπίο ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.

Στα Χανιά, ταξίδεψε την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. Δρ Δημήτρης Κατσαρός, με αφορμή την κήρυξη της ευρύτερης περιοχής Αγίας Κυριακής – Σπηλαίων – Μεταμόρφωσης και Καστέλλου στα Χανιά, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σημαντικής βιοποικιλότητας, ως Προστατευόμενο Τοπίο, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κατσαρός παραβρέθηκε σε ευρεία ενημερωτική εκδήλωση σχετική με το θέμα, στο συνεδριακό χώρο της ιστορικής μονής της Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο Χανίων, που διοργάνωσαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής Χανίων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠ.Ε.Ν, Πέτρος Βαρελίδης. Επίσης παρευρέθηκαν η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουβάκη, , ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αρμόδιους αντιδημάρχους, καθώς επίσης οι Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Γρ. Ζαφειρόπουλος και Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Σ. Λιάπης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, αναγνώστηκε χαιρετισμός της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη διάσωση του πλανήτη.

Η Γενική Γραμματέας Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη παρουσίασε την Ειδική Μελέτη Τεκμηρίωσης, που εκπόνησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, η οποία υποβλήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση της υπουργικής απόφασης κήρυξης του Προστατευόμενου Τοπίου.

Ο κ. Κατσαρός επισκέφθηκε, τέλος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου συμμετείχε σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.