Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 14:44

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η εφαρμογή του προγράμματος δασοπροστασίας, που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το έτος 2021. Στόχοι του σύνθετου αυτού προγράμματος είναι η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της εξ αυτών διακίνησης της υλοτομημένης ξυλείας, ο έλεγχος της λαθροθηρίας, των καταπατήσεων και εκχερσώσεων δημοσίων δασικών εκτάσεων και γενικά το σύνολο των δασικών παρανομιών, καθώς και η άσκηση των αρμοδιοτήτων της αγροτικής ασφάλειας.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχεδίου δασοπροστασίας όλες οι δασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση (συμπεριλαμβανομένων Κυριακών & αργιών) από 07.00 έως 22.00, ενώ θα διενεργούνται και νυχτερινές περιπολίες του προσωπικού τους εντός των δασικών συμπλεγμάτων των περιοχών ευθύνης τους.

Για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος σημαντικό ρόλο θα έχει, για άλλη μια φορά, η υπερπροσπάθεια που καλείται να επιδείξει το σύνολο του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών σε μια χρονική στιγμή που ταυτόχρονα υλοποιούνται και άλλες σημαντικές δράσεις όπως αυτή της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.

Στην πολύπλευρη αυτή προσπάθειά οι δασικές υπηρεσίες επιθυμούν και ευελπιστούν να έχουν την συνδρομή κάθε ευαισθητοποιημένου και φιλόνομου πολίτη, καθώς και όλων των φορέων, κρίνοντάς την όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη ώστε να αποτραπούν οι όποιες προσπάθειες καταστροφής των δασών, των δασικών και αγροτικών εκτάσεων της περιοχής μας.