Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 12:34

Σύσκεψη για την αξιοποίηση του πρώην σκουπιδότοπου του Ρηγανόκαμπου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του πρώην σκουπιδότοπου του Ρηγανόκαμπου και της αποκατάστασης-μεταστέγασης των Ρομά, που κατοικούν στο χώρο, ήταν το αντικείμενο ευρείας συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, με πρωτοβουλία του Συντονιστή, Νίκου Παπαθεοδώρου.

Στη συνάντηση, εκτέθηκε, από τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, η υπάρχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, ενώ τοποθετήσεις έκαναν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθεοδώρου δεσμεύτηκε να προωθήσει, άμεσα, το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Εγλυκάδας σε κυβερνητικό επίπεδο και να συντονίσει τις προσπάθειες για λύση του προβλήματος, με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα δράσεων.

Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Δημήτρης Πελεκούδας, ο Γενικός Διευθυντης Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, διευθυντές, προϊστάμενοι υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Δ.Ε., του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ, υπηρεσιακοί παράγοντες και αντιπροσωπεία συλλόγων των κατοίκων της περιοχής.